Rólam

Bagi Attila

A középiskola befejezése után munkába kellett állnom és pénzt keresnem, hogy fenntartsam magamat. Konkrétan már az első munkanapom végén elgondolkoztam azon, hogy „Komolyan ezt kell csinálnom majd 50 évig?!  – Én ezt egy napig nem bírom tovább, nemhogy 50 évig!”

Viszont rá kellett jönnöm arra, hogy csak egy érettségivel a kezemben nem fognak nagyon kapkodni utánam, ezért elkezdtem fejleszteni magamat, hogy növeljem az „értékemet” és, hogy idővel kiszabadulhassak a mókuskerékből.

(Hát igen, soha sem voltam egy minta tanuló….)

Szabadabb és függetlenebb életre vágytam, amiben megbecsülnek, értékelik a munkámat és az időmet is tisztelik, valamint biztosítani akartam a megfelelő anyagi hátteret magamnak és a családomnak.

A külső nehézségekkel való küzdelmet az jelentette, hogy nem kaptam megfelelő megbecsülést.

Sok helyen érzékeltették velem, hogy „csak egy vagyok a többi közül”, bárkit találnak a helyemre már másnapra, és az időmet sem tisztelték, nem volt meg a kellő szabadság, amire vágytam.

A belső nehézségekkel való küzdelmet az jelentette, hogy nem voltam elégedett.

Őszintén kimerem jelenteni, hogy gyűlöltem ezeket a munkahelyeket és nem szívesen jártam be dolgozni egyikbe se.

Nehezen bírom az igazságtalanságot, a monotonitást, és nem akartam már olyan munkákat végezni, ahol ezt a két dolog jelen van.

A legnagyobb problémám az volt, hogy nagyon be volt osztva az időm, nem bírom, ha betábláznak, ha nem hagynak nekem szabadteret és kellő döntési lehetőséget.

Ezen kívül persze rengeteg falba ütköztem, hiszen ha „egyszerű” munkát végzel, akkor nincs sok lehetőséget felszólalni ugyanis könnyedén pótolható vagy.

(Kávézói munka vagy parfümözés plázákban…egyik sem volt egy álom munka a számomra….)

Elkezdtem kutakodni az interneten új lehetőségek után.
Olyan lehetőségeket kerestem, amik megfelelnek az elvárásaimnak, és így találkoztam az önfejlesztéssel, azon belül pedig a 21. század leghasznosabb készségeivel.

Nagyon hamar felismertem és rájöttem, hogy ha szabad életre vágyom, akkor tanulnom kell, fejlődnöm kell, és olyan képességekre kell szert tennem, amivel versenyelőnyre tehetek szert bárkivel szemben. (Vagyis növelhetem a piaci értékemet/nélkülözhetetlenné válhatok. – Fogalmazhatunk így is.)

A tervem az volt, hogy kitartó leszek, és dolgozom tovább, mert valamiből fenn kell tartanom magamat.

Viszont a keresetem egy jelentős részét online tréningekre, kurzusokra és könyvekre költöm, vagyis saját magamba fektetem, hogy tanuljak, és hasznos készségekre tegyek szert.

De nem álltam meg itt: Elkezdtem még tudatosabban befektetni a pénzemet olyan eszközökbe, amikre tudtam, hogy szükségem lesz a jövőben.

(A könyveim egy része…ezeket érdemes elolvasnia mindenkinek!)

Azt mindenképpen meg kell említenem, hogy az önfejlesztés terén is számos problémába ütköztem.

Először csak kutakodtam az interneten, és ingyenes anyagokból próbáltam tanulni, de hamar be kellett látnom, hogy nagyon sok időt és energiát elvesz tőlem ez a folyamat, arról nem is beszélve, hogy a világhálón töménytelen mennyiségű információ van, így rettentő nehéz volt a számomra megfelelő tudást megszerezni.

A másik nagy gondot az olyan tréningek/könyvek okozták, amik sokat ígértek, de konkrétan semmit sem adtak hozzá az életemhez.

Egy forintot nem értek, azonban én kiadtam rájuk jelentősen nagy összegeket.

Az összegyűlt frusztrációnak, a sok elvesztegetett időnek, és a kellemetlen, fölösleges kiadásoknak köszönhetem, hogy kitaláltam:

„Létrehozok egy platformot, ami KIZÁRÓLAG a 21. század leghasznosabb tudásait adja át az emberek számára.”

Ezzel én is növelni tudom a produktivitásomat, és mivel foglalkozok az anyagok feldolgozásával, így közben rengeteget tanulok belőle.

Szóval jelenleg ebben a fázisban tartok.
Azonban az utamnak még közel sincs vége. Az én történetem folytatódik tovább, és az oldal is folyamatosan épül.

Ennek vagy most Te is a része.

EvolveProject – Legyél jobb, mint tegnap voltál.

Mit csinálok pontosan?

De tényleg, nem csak mondom. Nagyon szeretek olvasni. Napi szinten van egy limit, ami alá sosem adok, ha egy nap kimarad az olvasás, akkor mindig megérzem annak rossz hatását.

Ha nem hiszed el, kattints ide és kövesd nyomon, hogy éppen mit olvasok és melyik hónapban mit dolgoztam fel.

Nem felnőtt film és még csak nem is vagyok operatőr. Dokumentumfilmeket és informatív tartalmakat nézek youtube-on és netflix-en.

Igen, mert, hogy ilyen filmek is léteznek még, persze tudom, hogy a “Trash” sokak számára érdekesebb, de az ilyen emberek amúgy is messzire elkerülik az én oldalamat.

Viszont, ha téged is érdekelnek hasonlóan jó filmek és sorozatok akkor csekkold le a filmajánlómat.

Folyamatosan nyomon követem a fejlődésemet és havi szinten vezetem, hogy mi történt velem, milyen sikereim/kudarcaim voltak, mit tanultam vagy sajátítottam el az adott hónapban.

Ez egy fantasztikus eszköz, hiszen bármikor, ha kétségeim akadnak magammal szemben itt a bizonyíték, hogy mennyi mindent sikerült elérnem már.

Ajánlom neked is, hogy vezesd a saját naplódat, legyen egy sajátos nyomkövetőd, ami minden mozdulatodat figyeli.

Az én havi naplómat itt éred el: [Havi napló]

Egy dolgot biztosra tudok állítani. Mégpedig azt, hogy valóban fejlődöm, folyamatosan, töretlenül és egyre csak nő a tudásszomjam.

Nagyon élvezem, hogy egyre több dolognak vagyok a tudatában és a számtalan új készséget is kamatoztatni tudtam, amit az elmúlt 2 évben alatt sajátítottam el.

Annyira, hogy innentől kezdve nem csak az Instagramon osztok meg tartalmat, hanem tréningeket is tartok, amiknek köszönhetően Te is a megfelelő sínre helyezheted az életed.

Ne értsd, félre én senkit nem akarok meggyőzni semmiről. Egyszerűen csak arról van szó, hogy ezeket a tréningeket olyan embereknek készítettem el, akik eredményesnek találják az én fejlődésemet, hasznosnak és informatívnak a tartalmaimat és szeretnének fejlődni.

Kihívások

Én elfogadom, ha valakinek az iskola befejezése után nem áll szándékában fejlődni, tanulni és kihívásokat keresni, amiket leküzdve fejlődhet.

Azonban egyetérteni soha nem fogok tudni és indokként sem fogadom el ezt senkitől, hiszen az iskola befejezése után jönnek csak a valódi KIHÍVÁSOK, amiket a megélhetésünk, a folyamatos bizonytalanság, a rossz munkatársak, főnökök és a rossz kormányzás állít elénk.

Beletörődhetünk abba, hogy nekünk ennyi jutott, de érdemes idő előtt átgondolnunk, hogy a jelenlegi életformánk tényleg a legjobb, amit élhetünk?

Napi 12-16 órákat melózol annyi pénzért, hogy éppen fenntarthasd magad, néha megengedj magadnak valami „kis luxust” és esetleg évente 1-2x elmenj pár hétre nyaralni.

Ha ez valakinek elég én elfogadom, de köszönöm ezt az ajánlatot én visszautasítom.

Inkább beleteszek napi +1%-ot amíg mindenki más csak a kötelezőt hozza és idővel learatom azt a gyümölcsöt, amit már régóta érlelek.

Ha te is hasonlóképpen gondolod, akkor itt a helyed és ezek a kihívások neked szólnak!

Mi is az evolveporject?

Az EvolveProject egy önfejlesztő oldal, de nem amolyan “Csak hinned kell magadban és akkor minden sikerül” stílusú motivációs oldal.

Sőt, annak szöges ellentéte.

Az EvolveProject a 21. század leghasznosabb készségeit segít elsajátítani mindenkinek, aki hajlandó kicsit másképpen gondolkodni, na meg persze cselekedni.

Egy, a “dobozon” kívül gondolkodó közösségnek szóló platform.

Magyarországon nem szeretik, ha az emberek a dobozon kívül képzelik el magukat, sőt az sem igazán szeretik, ha valaki gondolkodik, cselekedik, vagy ha sikereket ér el.

Van egy vicc is ezzel kapcsoltban, amit több mint 15 évvel ezelőtt hangzott el és (sajnos) azóta is érvényes ránk nézve. (Ha írsz nekem egy üzenetet, akkor szívesen elmondom neked a viccet.)

Te, én és mindazok, akik ide születtek tudják, hogy miről beszélek, hiszen valószínűleg mindannyian megtapasztaltuk már az itthon uralkodó negatív légkört, állandó pesszimizmust és kishitűséget, ami (sajnos) a magyarok többségét jellemzi.

(Az okaiba most inkább ne menjünk bele…)

Mit jelent a név és miért hoztam létre az oldalt?

Egy olyan projekt, ami a saját életünk jobbá tételével és a 21. század leghasznosabb készségeinek a fejlesztésével foglalkozik.
 
Ha követed a tartalmaimat, akkor tudhatod, hogy nem motivációs idézetekkel és közhelyes szövegekkel bombázom az embereket folyamatosan.
 
Pont az ellentéte az, amit én igyekszem nyújtani neked, nektek és azoknak, akik vágynak egy jobb életre.
 
Számomra a személyes fejlődés, mindig fontosabb lesz, mint egy-egy motivációs poszt. – Én másban hiszek.
 
Az EvolveProject egy olyan álom, egyben cél, a számomra, ami sok embernek meghozhatja a változást és egyben segítheti őt élete során.
 
Szeretném, hogy ez a projekt végig kísérje az életemet és szeretném, hogy másoknak is segítséget nyújtsanak az itt található tartalmak.
 
Hiszek abban, hogy létezik egy jó fajta élet, amit mindenkinek meg kell élnie, nem csak álmodozni róla.
Hiszek abban, hogy kitartással, tudatossággal és tervezéssel szinte minden megvalósítható.
 

És miben hiszek még? – Az ok-okozati kapcsolatban, vagyis minden okkal történik.

  • Nincs szó Isteni erőkről.
  • Nincs szó a sorsról (és a Sorosról sem.)
  • Nincs szó arról, hogy te bármivel rosszabb lennél másnál vagy, hogy “ilyen az én formám.”

(Ezeket számtalan helyről hallottam már talán a legáltalánosabb kifogások arra, hogy valakinek miért nem sikerül elérnie komolyabb sikereket.)

Az én hitem saját magamban van és a képességeimben.

Az ok-okozatiság összefüggése pedig egyszerűbb, mint hinnéd.

Ha tanulsz, fejleszted magad és kitartasz, megnyílnak előtted a lehetőségek.

  • Lehetsz gazdag.
  • Lehetsz sikeres.
  • Lehetsz izmos.
  • Lehetsz szinte bármilyen, ez csak rajtad áll vagy bukik.

#heti-hatás

A hét legjobb tartalmai, amik hatással voltak rám.
Ez mind 5 percbe sűrítve, és teljesen ingyen.

#Várd a pénteket!

Szeretnéd elérni a legjobb éned?

Iratkozz fel a #HETI-HATÁS hírlevélre, és minden héten megkapod a legjobb tartalmakat, amikből inspirációt meríthetsz, valamint produktívabbá válhatsz.

Semmi spam. Csak a legjobb ötletek, és tartalmak, amiket az adott héten találtam.