Rólam - Bagi Attila

Frissítve: 2023.02.01

Itt megtalálsz!

Rólam

BAGI ATTILA

Az elmúlt 4 évben megtanultam:

 • Milyen az, amikor önmagamat kell kontrollálni és vezetni a munkában, nincs valaki, aki megmondja, hogy mikor mit kell csinálnom.
 • Milyen az, amikor a siker csak attól függ, hogy mennyi munkát fektetek bele és mit hozok ki magamból.
 • Mindezek által megtanultam azt is, hogy milyen az, amikor fegyelmezetten és fókuszáltan kell dolgoznom akár 10-12 órákat egy nap.
 • Milyen módszereket érdemes alkalmaznom ahhoz, hogy elérjem a csúcsteljesítményt és ne csak produktív, hanem hatékony is legyek.
 • Hogyan érdemes a szokásaimat építeni és hogyan kell a negatívakat rombolni, majd teljesen megszüntetni.
 • Számtalan apró trükköt, amivel ki tudom magamat zökkenteni, ha éppen lusta lennék, vagy nem lenne kedvem valamihez. (Ez az egyik legnagyobb lifehack talán.)

A megszerzett tapasztalataimról, élményeimről és az összegyűjtött tudásomról elkezdtem blogot vezetni, és ha ezeket a sorokat olvasod, akkor most éppen itt vagy nálam, szóval tudod jól, hogy miről is beszélek.

 „Ha nekem sikerült, akkor neked is fog!”

Legfrisebb tartalmak

Szerezz hasznos tudást ingyen

Ajánlók

Online tréningek

#azénstorym

A kezdet

A storym kezdődhetne 1998-tól, amikor is megszülettem, de olyan messzire nem szeretnék visszanyúlni, mert hosszú lenne, és egyébként sem tudnék olyan „hű de izgalmas” dolgot írni a gyerekkoromról. (Szerencsére nagyon jó volt, és nem hoztam magammal semmi traumát.)

Viszont, ami már érdekesebb az az, hogy 2013-ban befejeztem az általános iskolát és választás elé kerültem, mivel várt rám a középiskola. Őszintén szólva fogalmam nem volt, hogy hova menjek tovább tanulni, ugyanis nem akartam nagyon semmit csinálni, mert úgy különösebb dolog nem igazán érdekelt.

Abban az időben a videójátékok és a foci volt az, ami megmozgatott, de sajnos nem annyira, hogy én bármelyiket is komolyan is vegyem, és erre tegyem fel az életemet.

Tovább tanulás szempontjából pedig muszáj volt választanom, szóval külső segítséggel, de megtettem. Elektrotechnikai műszerésznek mentem, de borzalmasan utáltam és untam, szóval iskolát váltottam, de csak 3. alkalommal váltottam szakot, amikor is újból iskolát váltottam. (Fél év alatt 3 iskolát fogyasztottam el.) Szóval az elektrotechnikai műszerész szakmát váltotta a logisztika és szállítmányozás szak, de őszintén ez sem érdekelt egy kicsit sem. Inkább arra mentem, hogy leérettségizzek, hiszen ez az elvárt és úgymond „kötelező” minimum minden ember számára.

Ezt a minimumot én is teljesítettem, 2018-ban pedig elballagtam és tudtam, hogy én itt befejeztem a tanulmányaimat.

A válaszút és a probléma

nem-egy-jo-munka

2018-ban miután végre kijártam az iskolát válaszút elé érkeztem. Maradjak OKJ-s képzésen 2 évre, egy olyan szakmába, ami egyáltalán nem érdekel vagy menjek el dolgozni és majd csak lesz valami.
(Mint említettem már előre tudtam a döntést.)

Szóval, elmentem dolgozni és különböző területeken kipróbáltam magamat, hátha valamelyik munka annyira megtetszik, hogy hosszabb távon elköteleződök mellette.

Voltam:

 • Pékségben eladó
 • Étteremben felszolgáló
 • Cipő boltban eladó
 • Kávézóban barista
 • Bevásárlóközpontokban parfüm értékesítő
 • Online webáruházban értékesítő

A probléma az volt, hogy az első munkahelyemen, már az első nap végén, elgondolkoztam azon, hogy
„Komolyan ezt kell csinálnom, majd 50 évig?! – Én ezt egy napig nem bírom tovább, nemhogy 50 évig!” És a többi munkahelyemen is ugyan ezt éreztem, szóval újabb válaszút elé kerültem.

20 éves voltam már és még mindig nem volt jövőképem, fogalmam nem volt, hogy mit csináljak.
Aztán elkezdtem kutakodni az interneten és így találkoztam a vállalkozói életformával, ami rögtön megtetszett és tudtam, hogy pontosan erre lesz szükségem.

Mit kínált a vállalkozói életmód, amitől olyan vonzóvá vált a számomra?

 • Főnök nélküli munkanapokat
 • Önálló döntésjogot
 • Anyagi függetlenséget
 • Szabadéletet

Na és akkor eldöntöttem, hogy én vállalkozni fogni. PONT.

A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában. - Joanne Kathleen Rowling

Döntés és építkezési folyamatok

Szóval vállalkozó leszek ezt gondoltam magamban, mintha az olyan egyszerű dolog lenne persze. Először csak kutakodtam az interneten, hogy „oké vállalkozó akarok lenni, de mivel foglalkozzak?”

Végül rábukkantam több online képzésre is, ami weboldal, webshop és vállalkozói készségek elsajátításában segített. Egy ideig inkább ingyenes anyagokból próbáltam tanulni, de hamar be kellett látnom, hogy nagyon sok időt és energiát elvesz tőlem ez a folyamat. – Az ingyenes anyagokat fel kell kutatni, majd kiszedni a sok szövegből a lényeget és hozzátartozik az is, hogy az esetek nagy részében pont a lényeg hiányzik ezekből a tartalmakból + ezek sokszor nem mutatják be, hogy-hogyan is kell a gyakorlatban kivitelezni a dolgokat.

Ezért meghoztam azt a döntést, hogy elkezdek saját magamba fektetni, vagyis tréningeket, kurzusokat, és könyveket vásárolok a megkeresett pénzemből. Időt, pénzt és energiát nem sajnálva költöttem a különböző tréningekre, vettem rengeteg könyvet és elkezdtem az építkezési folyamatot, amit a mai napig nem hagytam abba. – Lényegében ez egy egyszeri komoly és határozott döntés volt, hogy innentől kezdve csinálok valamit, mert éreztem, hogy „bajban” vagyok. (Értsd: Nem szeretnék 40-50 évet dolgozni valaki másnak, annyi pénzért amiből kb csak a megélhetésem jön ki és az időm jelentős részét is más ossza be.)

Adj hat órát egy fa kivágására, és az első négyet a fejsze élezésével fogom tölteni.” – Abraham Lincoln

Bukások és kudarcok

Az első próbálkozásokból nyilván nagy kudarcok lettek és minden elköltött forint inkább tanulópénz volt mintsem valódi vállalkozás. 2 webshoppal próbálkoztam egyik barátommal közösen, de mivel siettetük a dolgokat és nem volt megfelelő tudásunk, valamint kellő mennyiségű tőkénk, ezért egy nagy kudarc lett az egész. (Értsd: Eladásaink ugyan voltak, de se marketingben, se árazásban és üzleti modell kialakításában nem voltunk jók, ezért aztán kb csak csináltunk valamit.)

Amit totális kudarcként éltem meg az nem is feltétlen a webshopok bukása volt, hanem sokkal inkább az, hogy arányokat nézve a belefektett munka kb 90-10% volt a részemre, és sokszor nagyon nehéz volt motiváltnak, kitartónak maradni miközben nem kaptam kellő segítséget, támogatást és a webshopot illetve minden mást is egyedül nekem kellett kitalálnom és megterveznem. – Most már ennyi idő eltelte után belátom, hogy hiba volt egy olyan emberrel összeállni, aki nem gondolta komolyan, nem volt hozzá bátorsága és nem hitt az egészben egy kicsit sem. Csak ott volt, mert ha bejön, akkor ő is nyer vele. A megfelelő partner kiválasztása és a munkafolyamatok optimális elosztása elengedhetetlen.

Minden lépést kötelező előre megtervezni, egy rövid üzleti modellt is muszáj kialakítani, hogy tudjuk, mikor merre kell haladnunk és mit-miért csinálunk, illetve hogyan is csináljuk. (Ezt akkoriban, mivel siettem, nem láttam szükségesnek.)

Csak az nem követ el hibát, aki nem csinál semmit. - Theodore Roosevelt

A jó irány megtalálása és jövőkép

2022-ben végre megtaláltam a „jó irányt” és kialakítottam egy 5 éves tervet, ami alapján tevékenykedni fogok az elkövetkezendő években. Jelenleg WordPress weboldalakat és webshopokat készítek, valamint továbbra is önfejlesztéssel foglalkozok, és sok időt töltök azzal, hogy olyan dolgok után kutakodok, amik a leggyorsabban és a leghatékonyabban segíthetnek elérni céljaimat, valamint támogatják az általam elképzelt és kialakított napi életvitelemet. Különösen érdekelnek a szokások, a produktivitás, a csúcsteljesítmény, az életmód, a táplálkozás és egyébként minden más, ami hozzájárulhat Önmagunk maximális kihasználásához. – Ezekről a témákról igyekszem a legtöbbet írni a blogon is.

Mint említettem van egy 5 éves tervem, amit szeretnék teljesíteni és megvalósítani. – Ebben a legmagasabb helyen szerepel az EvolveProject felépítése.

Az oldalon minden olyat tartalom szerepelni fog, ami az érdeklődési körömbe tartozik és a 21. század leghasznosabb készségei, amivel elérhetjük a legjobb énünket, kialakíthatunk magunknak egy szabadabb életformát és kihozhatjuk magunkból a kreatív énünket, alkothatunk valami nálunk nagyobbat. – Az én alkotásom ez az oldal lesz.

Lassan haladok, de sosem hátrafelé. - Abraham Lincoln

Az EvolveProject egy önfejlesztő weboldal, na de nem az a típusú oldal, amelyik azt állítja, hogy „csak bízz magadban és minden sikerülni fog”, hanem pont az ellenkezője. Az EvolveProject olyan készségeket segít elsajátítani, amelyek a 21. században a legfontosabbak, és amelyekre mindenkinek szüksége van a teljes és jó élethez.

Ha hajlandó vagy kicsit másképpen gondolkodni, mint az átlag és persze ezek mellett cselekedni is, akkor ez az oldal neked szól. – Az EvolveProject egy olyan platform, amely azoknak szól, akik képesek a „dobozon” kívül gondolkodni, kíváncsiak, új lehetőségekre vágynak és ki szeretnék hozni magukból, és az életükből a maximumot.

Azon dolgozom, hogy az oldal által egy olyan közösséget tudjunk közösen kialakítani, akik képesek kizárni az életükből a negatív hozzáállást, az utálkozást és az irigységet. (Hiszen erre van elég hely az interneten.) – Szeretném elérni azt, hogy ha valaki meglátogatja, az oldalt akkor inspirációt, ötletet és motivációt tudjon meríteni ahhoz, hogy képes legyen elérni a legjobb énjét.

Ez tehát jelenleg egy álom, de ugyanakkor egy cél a számomra, amit idővel így vagy úgy, de biztosan megvalósítok.

Hiszek abban, hogy a kitartással, tudatossággal és tervezéssel szinte bármi elérhető. Nincs szó Isteni erőkről, sorsról, vagy bármilyen más természetfeletti dologról, csak a saját képességeink és a cselekvéseink által fogunk 1-ről a 2-re jutni.

Ha érdekel ez az egész, akkor tarts velem.
Ha pedig nem, akkor köszi, hogy benéztél és jó utat tovább!

EvolveProject Facebook csoport:

Talán nem túlzás kijelenteni azt, hogy a csoportok és közösségek, nagy hatással vannak ránk.

Ugyanis képesek befolyásolni a gondolkodásmódunkat, a szemléletünket, valamint az érzelmeinkre is hatnak. – Pontosan ez az oka annak, hogy idővel, kicsit, mi is olyanná válunk, mint, a minket körülvevő emberek.

Amit kapunk tőlük, azt fogjuk tovább adni másoknak.

A csoport célja

Egy olyan közösséget szeretnék kialakítani, akik napról-napra jobbá és még jobbá akarnak válni, vagyis folyamatosan a fejlődés lehetőségét keresik, az életük minden területen.

Ha valaki belép a csoportba, mert szeretné megváltoztatni az életét vagy jobbá tenni.

Akkor itt nem csak a lehetőséget találja meg erre, hanem közben társaságot is talál magának és megbecsülést.

Hiszen aki, mer változtatni, mer fejlődni és időt, energiát, pénzt nem sajnálva fejlődik folyamatosan, az, megérdemli a megbecsülést.

Egy biztos.
Ha változtatni akarsz az életeden, akkor a legjobb helyen vagy.

#2P Hírlevél

A hét legjobb tartalmai, amik hatással voltak rám.
Ez mind 2 percbe sűrítve, és teljesen ingyen.

2P hírlevél

Szeretnéd elérni a legjobb éned?

Iratkozz fel a 2P hírlevélre, és minden pénteken megkapod a legjobb tartalmakat, amikből inspirációt meríthetsz, valamint produktívabbá válhatsz.

Semmi spam. Csak a legjobb ötletek, és tartalmak, amiket az adott héten találtam.

#2P Hírlevél

A hét legjobb tartalmai, amik hatással voltak rám.
Ez mind 2 percbe sűrítve, és teljesen ingyen.

2P hírlevél

Szeretnéd elérni a legjobb éned?

Iratkozz fel a 2P hírlevélre, és minden pénteken megkapod a legjobb tartalmakat, amikből inspirációt meríthetsz, valamint produktívabbá válhatsz.

Semmi spam. Csak a legjobb ötletek, és tartalmak, amiket az adott héten találtam.